vila idag igen.

idag blev det vila igen för ronjas del, igår vilade hon med...

idag när jag o nea skulle rida ut, så var det lite molnigt när vi böt om. när vi kommer ner så började det regna lite lätt, jag sa: äh vi är svenskar, vi klarar lite regn...

haha.

kommer ut, tar hästarna och fixar klart dem, när vi håller på att sadla så öppnade himlen sig helt, allt blev blött från topp till tå.

jag sa sen; fan detta går inte, vi släpper de i hagen igen.

så gick vi in i hagen och jag och ronja tog grinden... ronja halkade lite i gräset efter att jag släppt henne, och då sprang hon till träden. verkade inte som någonting hade hänt med benen och så iochmed halkningen, men vi får se imorgon...

väntar på mitt bett, vill ju hinna rida på det lite innan lördag då vi ska till dagstorp.

imorgon stallar vi även in, kan vara skönt för hästarna att kunna sova på nätterna inne. dessutom kommer frisören i mig fram, så fram med trimmknivar, plåster (till mig då jag alltid skär mig på den j*vla kniven...) och sen tar vi fram saxen med.

hovskägg ska bort bort bort, manar ska kortas + tunnas ut för ronjas del, svansar ska få möta saxen i topparna och ronjas pannlugg ska vi få ordning på, den är typ ljusbrun i topparna, FULHETSFAKTOR3000 så där tar vi topparna.

förresten är hela mitt rum fyllt med hästprylar och tävlingskläder. på lördag kör vi!

dressyrträning, hoppträning

hade tänkt skriva av mig om de senaste dagarna, har inte hunnit eller orkat, har fortfarande väldigt ont precis överallt men det håller på att bli bättre. 
 
I onsdags hade jag dressyrträning, det gick jättebra, hon var mjuk och fin att rida, traglade lite program och hon gick jättebra. Har börjat få till formen och verkligen fått henne att se bra ut. det känndes awesome hela ridpasset,
 
dock har jag fått ont i mitt nyckelben vilket gör att jag inte kan räta upp mig tillräckligt, slarvade ju när jag bröt det och sträckte inte ut ordentligt,  så därför ska jag börja rida med en skl 8 igen, fick den på sjukhuset, dock tre år sedan så jag ska se hur jag ska göra. Ronja gick verkligen hur bra som helst, har dock smått panik att jag inte ska hinna få bettet tills tävlingen, jag vill ju rida in mig i det, men annars rider jag i vanligt tredelat, får se.
 
I torsdags fick jag inte leva på lyckan speciellt länge då jag på morgonen spran 2.5 km i skolan, gick väl helt ok, inte så stort hum om tiden, men iallafall har jag svinont sen dess då jag inte han stretsha tillräckligt.
 
På kvällen hade jag även hopp/markarbetesträning som gick åt skogen, hon var jättefin i framridning/markarbetet, men när vi började hoppa "riktigt" så var det knappt tillräckligt högt (låg på 60) så då började jag plocka hela tiden och höll i henne, kom efter henne några språng och det känndes allvarligt talat skit, ingenting fungerade, bara höll höll och höll, som jag ändåså vet aldrig funkar på ronja, fort frammåt. ska aldrig HOPPträna lågt, vill tillbaka till connyträningarna, han höjer lite mer och jag får skarpare fokus då. 
Red allvarligt inte ens ponny-ridning på min ponny, red storhästridning, fungerar inte. 
 
menar inte att ronja gjorde fel, jag red jättesämst. 

om jag hade svarat ja på frågan om jag mår bra, så hade jag ljugit.

hela kroppen värker, höfterna är stela och jag har ont i nacken efter badet i onsdags. varenda liten muskel stramar och nyckelbenet har kronglat till sig igen och jag sover på tok för lite. lite läxor travas upp, har bara franska och matte.

försöker pussla ihop schemat, med träning, tävling, plugg, skola, drill och konfa.

bloggen har lagts åt sidan hela dagen, inte orkat.

ronja fick vila, imorgon blir det bättre.

vill inte klaga eller så, bara förklara vrf bloggen inte rullar på... ni som stannar är guld <3