2013 lider mot sitt slut

Sådär ja. Sista blogginlägget för 2013 skriver jag just nu. Mitt första "hela" bloggår. Försöker få upp filmen på YT men det vill inte riktigt sammarbeta. Låter den stå på hela kvällen är tanken. Precis målat naglarna och duschat, glitter glitter och lite mer glitter är jag ikväll. Ska iväg och äta samt fira med min släkt på mammas sida. Dock så ska vi inte iväg förens vid 7, så jag har ju lite tid på mig. 
 
Jag har redan varit i stallet, ute och gick med alaska nu innan det värsta börjar, samt att allting är klart. Vi ska upp igen vid 10 och ge dom sista kvällshöet och så får vi hoppas de håller sig lugna. Tidsinställda ligger under natten samt imorgonbitti, tänker inte stiga upp tidigt... 
 
Är ni taggade på att fira in 2014? Jag är något enormt taggad på 2014 så det inte är sant. 
 
Ni kanske skymtar mig med kvällens outfit på instagram, dock så har jag blivit lovad att jag och david ska köra tåg! Liten gömd talang, men det är jättekul! Vi ska köra rangerspel (ingen aning om stavning) vilket går ut på att man ska flytta typ 5 vagnar som är felplacerade så att dom står rätt. Konsten är att göra det på minst drag! Det är faktiskt jättekul, jag har ju varit och provkört lite innan idag ;) Sen kanske vi ska kolla på Dumma Mej 2, är serri fangirl 1 av det. 
 
Okej. Sista inlägget på 2013, och ni får veta lite om mig som inte så många vet.. Tack och hejdå 2013! Gott nytt år allesammans ;)

2013 slutet. September, Oktober, November och December.

Nu är det dags för sista sammanfattningen för 2013. Dessa månader förändrade hela mitt liv. Men vi tar lite i taget.
 
September: Ja, kära september. Vi började med att flytta in hästarna ifrån betet. Det var fett jobbigt att mocka efter typ 3 månader utan. Försökte satsa på skolan. Vet nu i efterhand hur det slutade, helt okej. Det var ett år sedan vi tog bort pix den 7/9-12. Hade världens bryt flera gånger om. Just den 7e tävlade jag med ronja, vår sista riktiga fälttävlan tillsammans. Procentrekord i dressyren, felfri hoppning och tre stopp i terrängen. Tränade terräng för Linda två gånger. Första med ronja och andra med helge. Slutade med att hon allvarligt sa till mig att sälja ronja och rida helge. Var på läger med drillet i två dagar och där hände det grejer. Vem hoppar inte lixom ut igenom ett toalettfönster kl 23 på kvällen?
 
I slutet av september så tävlade jag min sista ponnytävling för 2013, jag tävlade ronja för sista gången. Vi nollade terrängen. Stilterräng på udden. 
Varje slut är början på något nytt, och jag tävlade min första storhästtävling någonsin på lokal nivå, hegle levde upp till fälttävlansvärlden, red en 90, och låg 1a i dm samt skulle jag kommit trea om jag inte hade ramlat av på näst sista hindret. 
 
Oktober: I oktober fortsatte allting i samma spår. Vi letade HÄST mer aktivt. Hittade fina, dock skakade jag på huvudet. Inte min typ, nej för svag i hoppningen. osv. Tävlade sista gången för 2013. Fälttävlan med fina helge. Red uruselt i hoppningen, men red helt okej i dressyr och terrängen. Fick ett stopp men var världsnöjd över helge! Det var på denna tävlingen jag såg alaska när jag gick banan, och jag sa till mamma och pekade på alaska: - en sån häst skulle man ha mamma. 
den 12e var vi och provred alaska. Bestämde mig på plats att det var min häst. Utan någon annan utanför min familj. Fatta vad jag gick på känslan. 
 
Tog bloggpaus i 4 dagar, sen presenterade jag alaska för er. Tävlade en P&C med honom, nolla 80, ett stopp i 90. 
Det kom en storm som fick samma namn som mig, skrattade gott åt hur folk skickade på snap, haha.
 
November: I november red jag ihop mig med alaska ordentligt, han gick ur sig och man märkte att han blev tagen av att byta hem och så. Visste att jag snart var tvungen att lägga ut min älskade Ronja på annons. Helge var fin och mysig att rida. Gjorde även amandas design, och hon började blogga ;)
Min älskade katt barnaby fick lämna livet på jorden, ronja skulle lämna och livet kändes hemskt. 
 
Planerade upp hela fälttävlansterminen typ. Tror den kan bli jättebra! Var på liseberg med amanda, det var galet. 
Den 14 november blev ronja provriden, och de behövde lika lång tid som jag behövde för att bestämma mig om alaska. Den 28 blev papprena påskrivna och ingen var mer ledsen än jag. det var jag och ronja länge. 
 
December: Jag var fortfarande väldigt ledsen över ronja, och inget gjorde det bättre när jag fick ämnesvarning i religion för andra terminen i rad. Började jobba upp bloggen igen. Skrev mer välbyggda inlägg. 
 
Vi hade julshow i yxnarum, och det var nog första och sista gången jag hoppar runt i en rävdräkt till the fox, för över 100 människor. 
Reglerna om loggor kom och hästvärlden rasade. Likadant jag. 
Det kom ingen snö. jag  fick inte mina betyg när jag slutade för jag gick tidigare, gjorde en ny bloggdesign. Och sen blev det jul ändå! 
 
Ska försöka sammanfatta allt i en film, kommer upp senare :)
 
 
 

herr gosmin lille ponny fick sig idag världens omgång med diverse borstar. så jädra skönt att han är mörkare på ganaschen och ovanför ögat så han ser smutsig ut hela tiden. NOT. Alaska var helt ensam i stallet så sen fick han gå lite löst omkring i stallgången, självklart gick han till krafftfodret, och bet i morotssäcken, tillslut blev han så förbannad över att han inte fick någon morot så han började bita i nätsäcken. tillslut hade han nästan förstört halva stället, och eftersom han så himla mycket ville ha en morot så va jag tvungen att ge honom en. Stackars ponny. Trauma att inte få morot så fort man biter i säcken.