Fälttävlan helium debuten

Tänkte skriva lite länge om igår, blev som sagt väldigt kortfattat igår. 
 
I dressyren så gick jag ner på banvisningen, skulle inte gjort det för när jag kom tillbaka till transporten hade jag 10 minuter på mig innan jag skulle rida programet, Helge endast framskrittad. Allt krånglade med saker, stövlen trixade men slet upp den till knävecket ändå, ser inte ut som att det är någon skada skedd änsålänge. 
 
Dressyren gick väl helt okej, hade behövt rida myyyycket mer, men skrapade ihop 62%, låg på en 8:e plats så långt. 
 
I hoppningen gick det jättebra, hoppade fram på typ 100 hindrena men det gick bra ändå, helge var glad och skuttade lätt som en plätt över hinder på 95 cm felfritt. Kom i lite korsgalopp här och var, inte perfekta distanser, men vad gör det om man är felfri? en stilhoppning skulle jag aldrig vinna ändå ;) låg delad 6:a (placering) och 1:a i dm för juniorer på storhäst.
 
I terrängen gick det som det gick och jag ska försöka förklara mig ganska kort. 
 
Helge var taggad till tusen på banan, tyckte livet var kul och var rent allmänt high on life. Helge förstod direkt vad som skulle hända dock var han lite efter skänklen i starten. Hoppade 1&2 lite tveksamt innan han kom igång, var jättefint och högt över. tre var en stock han kom ganska stort på, men var superfin. 4,5&6 var en serie vi hoppade på träningen innan så där gick det jättebra. Kom kanske lite väl stort på nerhoppet, med lite mer träning tror jag att han fattar direkt att man ska pluppa ner direkt, Stock vatten  stock med ris, stenhinder gick super, alltså var fortfarande felfri. 
 
Kommer i slutet av banan, låg PERFEKT till i tiden, låg på 2 minuter när några hinder var kvar, optimaltiden var 3 09. Kommer absolut aldeles för stort på min aldeles för extremt taggade häst, han var inte ens flåsig, spetsade örom och verkligen letade hinder. DOCK med en galopp på närmre 7 m i längd (stor pojke) vilket jag som är ponnyryttare med vana att 3 m är ett galoppsprång tänker helt galet. 
 
Kom över med näppe hinder 12 (14 i klassen) var överlycklig när jag insåg, fan jag är felfri (?) 
 
Som jag skrev innan, tänker jag ju inte ett smack på att göra en extra tydlig halvhalt innan näst sista hindret, jag låg ju perfekt till för ponnymåtten. att jag sen sitter på en häst som är 175 cm i mankhöjd och har betydligt större ben än ronja, är inte inpluggat alls. 
 
Jag kommer aldeles för nära hindret, helt mitt fel, helge smäller i lite med vä framhov och vi kommer i sån extrem obalans, hade ingen chans att sitta kvar, ramlar rakt ner med huvudet före, och till råga på allt så får jag med mig tränset. Helge tog sig en sväng i galopp på terrängbanan innan han lät sig fångas in, det var ju helkul!
 
Funktionärerna fångar in helge i halsremmen, kommer nerslantrandes med tränset, yr som fan. Ställde mig upp direkt efter fallet, måde inte bra. Var tvungen att rätta till hjälmen där mips tekniken hade löst ut. söndrig. hjälper till att tränsa helge och räcker sen över honom till syrran och pappa, går sen upp till sjukvårdarna. 
 
Ser att massa folk tar kort på mig när jag ligger och får vård? är det så intressant att jag flyger av och de vill hjälpa mig och kolla om jag har skador? ingen aning. Nog för att de får ta kort när jag rider med förövrigt tyckte jag att detta blev lite för mycket. 
 
Har du fotat mig och Helium får du gärna skicka dom till simone.andersen@live.se och skriv med länkar och allt du vill ;)
 
224, helium och simone - allt började dåligt, blev bra, bra och jättebra men allt slutade så dåligt av min ponnyvana. Vi får ta revanch mot oss själva och satsa på DM&KM nästa år, skulle vunnit allt det om jag inte hade flygit av, även med tiden och så. Vi lär av våra misstag, en bra debut!
Publicerat i Allmänt / Fälttävlan ♥
Taggar: 2013 / 224 / 90 / avramling / bilder / fälttävlan / h90 / häst / kalmar / ramla av / skicka / terräng / udden
Kommentarer (0)

bra debut

sitter i bilen på väg hem, ska skriva mer sen men tänkte bara skriva hur det gick.

i dressyren så red jag på 62&, blev helt galet så red fram i ca 5 minuter...

i hoppningen nollade jag så jag låg på en 6;e plats, låg även 1a som dm innan terrängen.

i terrängen var jag felfri fram tills näst sista hindret med världens känsla, låg PERFEKT i tiden men allt blev fel och jag gjorde inte halvhalten tillräckligt tydligt, vilket gjorde att vi kom lite nära och han smällde i hindret och jag flög som en vante, alltså utesluten men världens debut ändå.

slog i knät, dock landade jag på huvudet, hjälmen helt sönder.

OBS HELGE MÅR BRA, INGEN SKADA SKEDD, JAG MÅR BRA NU I EFTERHAND, INTE HELGES FEL UTAN DET BLEV EN MISS I KOMUNIKATIONEN. VI SKA TA REVANCH I TÅGARP, DET BLEV SÅ FEL MEN ÄR ABSOLUT INTE SUR PÅ HELGE <3

Udden, Debut med Helium!

Alltså bara ett ord, WOW! Idag är idag, dagen är kommen, Idag ska jag göra storhäst debut i fälttävlan, eller ja, lokal debut på storhäst med! Känslan! Som vanligt när det är fälttävlan så kör man outfits och förväntningar!   Dressyr: 
I dressyren så kommer jag ha min blå outfit, dock med ett nytt schabrak. Det har blå kant och silvrig + blå passpoal. (Blev ''fint'' redigerat då det ligger i plasten fortfarande) Är inte helt 100 på om han ska gå med huva eller inte, han gör inte det i vanliga fall men det är så fint... Dessutom ska jag ha både lackboots, benskydd och andra snygga saker på honom för det brukar han aldrig få annars, och nu blir det ändring på det!
 
Programet vi ska rida heter inget mindre än Sv. Fälttävlan Debutant 2011, även mer känt här på min blogg som lätta programet. Har finslipat detaljer på programet i en hel vecka (eller ja, sen i måndags) och det kan nog gå skapligt och jag hoppas innerligt att jag kommer runt 60-65%, dock kommer jag klaga i en vecka tills träningsvärken i magen har släppt, och då så taggar vi ju tågarp - för om någons trav är jobbig att sitta ner i, så är det Helges. Men godkänt och bra så får jag vara nöjd och glad. 
 
Hoppning:
Svart hjälm, stövlar och väst, blå kavaj, handskar och benskydd sen ett grått schabrak med blå kant och orange passpoal. Väldigt stilrent, dock lite utstickande med den orangea färgen. Har haft denna outfiten i huvudet jättelänge, och det ska bli sååååååå kul att få använda den, helge passar otroligt bra i den grå färgen och jag behöver inte byta så mycket på mig efterm dressyren. 
 
I hoppningen får vi helt enkelt tuta och köra, helge funkar sålänge man har ben på honom, här får jag visa att jag kan rida fint i lugn takt och inte racea runt som jag gör på ronja, utan bara rida lungt och låta honom få plats och visa den fina hopparen han är. Detta *hoppas och ber* tror jag kommer gå bra, helst felfri. 
 
 
 

Save the best for last - sägs det ju och i endagars är det väldigt sant, Terräng!
 
I terrängen så ska helgis få vara riktigt fin, han passar i rött enligt min mening. Har denna gången valt att ha mina KL-handskar istället för JW, har de ungefär varannan gång, för att slita lite på båda. Resten av allt som väst, spö och stigbyglar är svart men hade mer än gärna haft ett par röda softup och även ett rött hjälmöverdrag.
 
Terräng som ni alla vet var vi och tränade förra veckan, det gick ju ruggigt bra - men trots det har jag noll förväntningar på honom då det är första gången han går fälttävlan, dock hade det ju varigt roligt om han gick nolla - men vi får se. 
 
Ska se hurvida det blir filmat / fotat har ju en drös folk med mig känns det som - men något utav det. vill helts ha bilder tror jag. Hästen är blindbroddad då både dressyr och hoppning går på grus/sand, har även knoppar på helgis, han hade det när han dressyrtävlade vanligt och han är bara för snygg i det. får se om jag har det i terrängen med, det är snyggt och jag har en halsrem att hålla i...
 
Nu så kör vi ordentligt, ska försöka mig på något inlägg under dagen, annars får ni det när jag kommer hem!