Gott nytt år

Sista blogginlägget för 2014. Känns vemodigt. Känns konstigt och fel. 
 
Men jag är redo för ett nytt år. Redo för nya rutiner och ett liv som kommer innebära ganska mycket saknad. 
 
Några saker som kommer vara nya för mig är 
* Nationella proven i åk 9 
* Gymnasium = splittring av gamla klassen jag gått i 5 år. 
* Spanien
* Rutiner och mer struktur
* Slutbetyg
* Tävla Helge mer 
* Tävla Alaska högre (mer i P90) 
 
Jag kommer komma ihåg 2014 som året där jag började få ordning på saker. Året som gick superfort. Året där jag växte som person och förändringens år. 2014 blev kanske inte mitt år inom ridningen, hade en del dippar, och en del highlightmoments. 
 
Imorgon kommer målen för 2014 med en utvärdering. Ta det lugnt ikväll. Själv ska jag till stallet vid 11, och "fira" nyår där, klappa om hästarna riktigt mycket. 
 
Tills imorgon får ni ett stort GOTT NYTT ÅR. Tack för 2014 bloggen, och framförallt er bloggläsare. Det hade inte varit samma sak utan er. 
 
 
 

Reason

 
Frågorna är många, och innan året är slut hade jag ju ändå kunnat förklara hur det gick på kärleksfronten. 
 
Min kära kompis frågade dagen innan jullovet N.N (No name) om han gillade mig, och skrev att jag gillade han. Svaret blev nej. Blev såklart hjärtkrossad. 
 
Vi går på samma skola. Struntar i om jag har klasskompisar här. Vill ni veta vem hör av er priv. Obvius träffades vi sista dagen, och det var samma stämning mellan oss, som min kompis hade avtalat med killen dagen innan. Det blir kväll, dansgolvet är stället jag befinner mig på. Sen blir det tryckare. Han kommer fram och vi dansar den. Utan att jag ens sagt något. 
 
Dubbelmoralen där japp. Jag är lite tveksam trots allt. Jag väntar fortfarande på att miraklet kan hända, och han hittar känslor för mig under jullovet, jag hoppas iallafall. 
 
Här har ni hela sanningen. Peace 
 
 

Mitt 2014

I januari Låg sorgen över Ronja väldigt stort. Jag grät i princip varje dag för att jag saknade henne så mycket. Satte upp mål, stora och var övertygad om att jag skulle brilijera hela 2014. Hade dock en ordentlig förkylning i ca 12 dagar och mådde riktigt dåligt i början av 2014. Här listades bloggen av mina bra sidor och mina dåliga. Träningspassen ringlade sig långa. Visste att jag hade ett sjukt jobbigt 2014 framför mig med alla tandläkarbesök, och skrev ett ledsett inlägg om hur förjävligt det var, hur dåligt jag faktiskt mår över det. Åkte på prao, var hos Anna och jobbade med hästarna i 10 dagar, det var roligt! 
 
Kort men härlig - februari Vi började minsann med en skarp åsiktsvecka. Här sa jag exakt vad jag tyckte om det mesta helt enkelt. Jag gav tips på hur man får långa naglar, om ni ville veta ;) Jag ramlade av Alaska ganska skarpt och fick hjärnskakning när en hoppträning gick snett. Avanmälde mig från årets första tävling också. Var på besök hos komunen och kritiserade ordentligt, jag blev inte direkt omtyckt ;) 
 
Det blev tillslut Mars och jag körde en månadslista som dyker upp lite ibland på bloggarna omkring! Jag gick i kyrkan nästan varje helg för att komma upp till 10-gångerna man behövde som konfirmand. Ser på de gamla bilderna på mig hur jag har förändrats rent utseende-mässigt, inte bara att jag sminkar mig bättre nu, utan min ansiktsform har ändrats typ... Fick min tandställning i mars, hemskt. Sket totalt i skolan, och tyckte att plugga dressyrprogram var mycket viktigare än franska. Red en P&R med godkänt resultat, och packade inför starten i tågarp. 
 
April blev min månad eftersom vi kom ut på terrängbanorna. Årets första träning gick superbra. Sen var det dags för tågarp. Åkte ner med bara pappa, och jag var så extremt nervös. Nollade terräng och banhoppning, kom 4a. Bästa Alaska. Sen åkte vi till Udden, och resultatet blev en felfri terräng och andraplacerad! Lyrisk känsla, magiskt. 
 
Maj var bergochdalbana. Vi började med en sjukt jobbig förkylning som gjorde att jag fick ställa in en P&R med Helge. Köpte min fälttävlanshjälm, som jag älskar fortfarande! Åkte på konfaläger, och konfirmerade mig. Provade nytt bett på Helgis och debuterade Alaska i P90. Det slutade med krossat självförtroende och ett regält steg tillbaka. 
 
I juni gick jag ut 8an med faktiskt bra betyg. Började inse att jag bara har ett år kvar med klassen, och nu idag är det faktiskt mindre än ett halvår. Hästarna åkte ut på bete, och det va FALSERBOOOOO! Åkte och tävlade med Alaska en H90 i tågarp, och fick ett stopp på vattnet, och ett på ett litet hinder. Däremot flög vi över alla 1m-lådor som ingenting. Åkte på P&J med Helge och fick ett pet i varje klass. Provade lite olika nosgrimmor på Alaska också, men kom inte fram till något vettigt. Hopptävlade Helgis och fick ett pet i omh på 105, men va supernöjd! Gjorde min första SM-intervju. Kul det. Tävlade lite dressyr, med godkända resultat iallafall! 
 
Juli och halva året hade nästan passerat. Mitt juli var sommarlovet som var underbart. Lovet gick i samma spår, men det var skönt. Alalalaska fyllde 7år, och blev stor pojke eftersom han inte klassas som unghäst efter 7. Vi trimmade inför SM, det gick bra men det var varmt. Åkte på ridläger och min telefon och jag tog oss ett bad efter att Alaska sprang ut i vattnet och kastade av mig. Haha! Dessvärre blev min telefon aldrig återställd och det är anledningen till att jag nu också har en vattentät telefon! Åkte på årets första terräng med Helge, och han nollade och fick 7.5 i stilpoäng! Jag och Alaska gjorde Öveds största miss, och beskedet om att SM ställdes in för vår del fick mig att gråta.
 
Augusti var månaden där jag tog revanch. Jag började min inre förändring, och blev mig själv lite mer. Många har gillat förändringen, andra lite mindre. Hästarna flyttades upp till stallet igen, vilket kändes ganska jobbigt när man är van vid att ha dem utanför fönstret. Min syster införskaffade en systemkamera, och jag fick mycket mer bilder till bloggen! Vi tränade på, det började bli lite mer "normal" temperatur. Vi åkte till styringe, och jag satte en felfri terräng, en bra banhoppning och en bra dressyr. Dessvärre blev detta en dressyravgörande tävling då 5/6 va felfria i terrängen. Jag började årskurs 9. Sista året med personer jag verkligen värderar högt. Alaska och jag krashade på en hopptävling, och blev avställd i en vecka för att läka såret han drog på sig. Tränade helge ordentligt, och vi tog prövningen i hermanstorp. 
 
September, sommaren var nu officiellt slut. Den nya jag hade precis landat och körde hårt i skolan. Bloggen fyllde två år, och jag höjde bloggens standard ordentligt! Tror jag fick en spricka i foten, för jag kunde knappt gå i ungefär en vecka... Va med grymma ylva på SM i ljusslingsbacken. Miin facebook var supernära på att hackas, min instagram gick på återställning 4 gånger och även ett par mailer var nära på att stryka med. Hade ändå ett ganska konstigt september, jag var ovän med vissa, och det kändes faktiskt sådär. Jag och saris åt massa glass och vi fikade på massa mattelektioner. Gick vilse i skogen konstant när vi hade orientering... Red Alaska en ST80 i udden, efter att jag på träningen fått vinkla spö eftersom vi inte kom överens. Tävlade Helge och lyckades äta. Satte första kvalet till H100 också! 
 
I oktober sträckte jag axlen ordentligt trodde länge att jag hade fått någon spricka eftersom jag knappt kunde sova på 3 nätter. Tävlade trots allt och Jag och Alaska satte vår första seger i LD+! Åkte på årets tredje ordentliga förkylning. Drog på årets sista fälttävlan, blev en bra känsla, trots ett stopp i terrängen. Dagen efter så var jag hästskötare åt sara och på måndagen därefter var jag typ död ;) Firade ett år med Alaska, gjorde höst-inspo och ridningen börjde rinna ur mitt intresse. Red sjukt lite denna månaden, ungefär var 3e/4e dag. Alltså under all kritik. Gjorde en sjukt rolig prao-vecka, samt hade höstlov. Sen va helvettet igång. Tränade utomhusterräng för sista gången på året, träningen gick jättebra. Skrev orden utan min blogg är jag ingenting, och min blogg blev mer livstilsblogg än träningsblogg vilket jag trivs med. En ny telefon införskaffades som tidig julklapp och jag var jättenöjd!
 
November blev hetsigt för mig. Massa vänner lämnade, och jag räckte finger åt allt. Här pikades och folk tog åt sig när de inte skulle. Det kunde absolut inte stå för vad som skrevs mot mig, ibland anonymt. Det blev mycket flum, flams och trams med mina nära vänner. Alaska fick lite vila och jag lekte i PS som aldrig förr! Fick slå hål på massa rykten, vilket kändes bra ändå. Besökte vissa gymnasium och har nu typ bestämt mig! Fick extrem ångest och fick allmänt hat mot skolan när jag blev nästintill utsatt här, kändes riktigt illa. Bloggen passerade 20-000 poäng, vilket kändes grymt! Råkade såra lite människor också, sen blev jag ganska så ordentligt illamående. Blev mycket utrustningsnack, och det kändes också väldigt bra! Var i växjö och shoppade en del med familjen, och körde en sjukt kul kväll med mina fina! 
 
Månaden som precis har passerat, December är en rolig månad. Vi gick luciatåg i skolan, och i stallet. Gjorde comeback i rävdräkten nu cyklandes. Betygen kändes bra, trots allt. Hur många ämnesvarningar jag gick igenom vet jag faktiskt inte. Bytte sadel på Helge till min egna, kändes så extremt bra! Va sjuk ganska mycket, till och från. Kändes såklart mindre bra, men vi körde ändå. Klassen vann Talang, och vi fick se linus svenning live med hela skolan. Fick veta datumet för nästa års spanienresa med drillet, wonderful. Decemer blev mycket outfits här på bloggen, för det var bra att fylla på och upp bloggningen. Gjorde Ice&Salt challenge och dog en smula. Gör aldrig om! Gymnasievalet klarnade upp ordentligt, vilket känns skönt. Fick kläm på hur jag ska sjunga, för att det ska låta bra, och det kändes super! På hästfronten gick hoppträningen med Alaska åt skogen, det bara gick inte. Vi gick på jullov, en hjärtkrossad simone. Ska skriva varför någon dag. Vi fick även lite snö i december, men den är borta nu!