Blogglista - 43 frågor

1. Vem är din bästa vän? Amanda
2. Vad har du för skostorlek? 39
3. Brukar du skratta för dig själv? Haha, ja...
4. Vilket är ditt favoritnummer? 21, 3 och 414
5. Vad var det senaste du åt? Frukost.
6. Om du var en krita, vilken färg skulle du vara då? ljusblå
 7. Hur är vädret just nu? Väldigt varmt och soligt!
8. Vem var den senaste personen du pratade med i telefon? Ehh amanda.
9. Vad är det första du ser hos det motsatta könet? Ansiktet, muskler och en grym personlighet
10. Tv eller dator? Dator! Vem behöver en tv när man kan kolla på alla program på datorn, och göra så mkt mer på datorn än TV.
 11. Favorit TV-program? Älskade ryttareliten, så den alla gånger om.
12. Har du några syskon? Ja, en storasyster
13. Längd? 168,5cm
14. Hårfärg? mellanblond...
15. Ögonfärg? Grön/blåa..
16. Använder du kontaktlinser? Nej
17. Favorit högtid? Oj typ halloween, tid att mysa! Sen gillar jag alla hjärtansdag, för alla är så glada.
18. Favorit månad? April/Maj, mkt fälttävlan och härligt väder!
19. Har du gråtit någon gång utan anledning? Avskyr att vara ledsen.. 20. Vilken var den senaste filmen du såg? Sune på bilsemester, Pitch Perfect.
21. Favoritdag på året? 21/1 min födelsedag!
22. Är du för blyg för att fråga ut någon på dejt? Ja...
23. Kan du stå på huvudet (utan att luta dig mot en vägg)? Nej...
24. Kramar eller kyssar? Kramar är SÅ mysigt!
25. Choklad eller vanilj? Choklad!
 26. Har du tattueringar? nej, men vill ha!
27. Vad lyssnar du på just nu? Lillywood and the prick - prayer in C, lady gaga -gypsy.
28. Är du kär i någon kändis? Nej.
29. Vilka böcker läser du just nu? Ingen men har precis läst ut 50shades triologin!
30. Piercingar? Nej, men hade gärna haft i navlen.
31. Vad gör du just nu? Är ute på Altanen och bloggar 
32. Smöriga, naturella eller saltade popcorn? Naturella, alltid.
33. Hundar eller katter? Har två katter, så katt. Gillar (och vill ha) små hundar, typ chihuahua.
34. Favoritblomma? Blåklockor, syrener och tulpaner!
35. Har du blivit påkommen göra något du inte får göra? Det har jag säkert, men kommer inte på något exempel...
36. Har du en bra kompis i det motsatta könet? Ja, har flera nära killkompisar, när jag var liten umgicks jag bara med killar...
37. Vem vill du träffa just nu? Ett gäng härliga människor, vet inte vilka, men några att ha sjuukt roligt med!
38. Är du fortfarande vän med folk från skolan? Jag går i skolan, och har ett flertal nära vänner där!
39. Har du någon gång skjutit med en pistol? nej? Har inte riktigt anledning till varför jag skulle göra det heller.
40. Gillar du att flyga med flygplan? Det är hur kul som helst! (ändå har jag bara flygit 2ggr i mitt liv)
41. Höger eller vänster-hänt? Högerhänt
42. Hur många kuddar sover du med? 3.
43. Saknar du någon? Ja!


Sen när blev mitt tävlande skadligt?

Har velat fram och tillbaka, hit och dit, om jag ska ge mig in i denna väldigt omdiskuterade debatten. Är det rätt att barn tävlar på vuxnas villkor? Är det okej för barn att mäta sig med andra, och göra detta på tävling? Klassar mig själv som barn, då jag är junior fortfarande. Jag har tävlat på lokal nivå och högre sen jag var 11 år gammal, innan dess red jag klubbtävlingar from året jag fyllde 7. 
 
Är det rätt att barn tävlas på vuxnas villkor? Jag själv tycker faktiskt att det inte är så likt. Eftersom det inte är prispengar på ponny, blir det inte samma press. Jag gillade verkligen att man tog bort prispengar, för att då skulle det vara på vuxnas villkor. Nu är det inte det. Så som systemet fungerar idag, fungerar alldeles utmärkt. Jag har aldrig tagit skada av att rida på dessa villkor, och gör man det så är det dags att tänka efter - Rider jag för höga klasser? Var ligger problemet? Ska jag ens fortsätta tävla? Bör jag gå ner och rida några P&J(eller P&R) eller tävla avd B? För mår man riktigt dåligt av att tävla så bör man svara sig frågorna ovan. Själv har jag blivit nervös, mått riktigt illa. Men då analyserade jag vad som var problemet, var pressen för stor? Ja då tog jag mig i kragen och gjorde något åt det. (Måste inflika att när det gäller lag-tävlan har jag alltid trott att laget skulle blivit arga om jag gjorde fel, men det blir ingen. Man tävlar tillsammans, och om det är att någon blir arg så är det dem som har problem) 
12 år gammal och tävlade lagklass, ingen skada skedd på mig, trots att jag gick ut sist i laget. 
 
Är det okej att barn och ungdommar mäter sig med andra? Jag har alltid tävlat, vem som hade högst betyg på provet, vem som kunde hoppa hopprep längst, vem som sprang till bilen fortast på morgonen och såklart vem som var längst. Detta har jag gjort hela tiden, liten som nu. När jag åker till en tävling vet jag, den som presterar bäst - vinner. Det spelar ingen roll om jag gör en fin bra runda, med 4 fel för jag vinner inte. Eller jo, för mig, jag kanske hade bäst känsla under alla gånger jag ridit den klassen, har jag inte vunnit mot mig själv? När jag är på tävling vill jag ha ett "kvitto" på all träning jag lägger ner, allt jobb jag gör. För att jag strävar hela tiden att bli bättre, tills jag blir bäst. 
 
Såklart menar jag inte att alla fungerar på samma sätt som mig, och de personerna hade säkerligen mått bra om att göra om tävlingar, men det är en större marioritet som är som mig, som brinner för att tävla, och inte tar skada av att göra fel när folk ser på. Då hoppas jag att personerna som kollat, kan se mig en annan dag och inse - just det, det var hon som gjorde fel på den tävlingen, se vart hon är nu och hur hon jobbat med just den punkten. 
 
Allt med tävlingar är känsligt, juniorer som oss kommer nog alltid mäta oss med vem som har snyggast utrustning, och vem som presterar bäst för stunden. Men det är en sån bekräftning vi nu för tiden behöver, jag behöver vara bäst inom något, oavsett om det är hur jag behandlar hästen efter en uteslutning i LC, eller om jag vinner en MsvA. Alla som tävlar strävar ju efter att vinna, och när man väl vinner, så får man all bekräftning man behöver. Säga vad man vill, men det är såhär juniorer nu för tiden fungerar. Jag är här nu, och jag hade inte fortsatt rida om jag inte fick tävla. Och när jag tävlar vill jag göra det på exakt samma sätt som det är nu, för det behövs för mig och bekräftelsen jag får, när jag kan visa upp en trimmad ponny, vacker och lydig, som gör det jag ber om. Man vill ha blickar på sig på en tävlingsbana, jag vill att folk ska säga wow till min ponny, klart. 
 
Tävlingssystemet kanske inte går ihop med en barnkonvention, men man väljer själv att tävla. Innan man tävlar ska någon i din omgivning (själv om du fyllt 13) ha ett grönt kort som bevisar - att just du vet vad du ger dig in på. 
 
 

Dagens ridpass♡

Idag blev ridningen mitt på dagen, då vi tältade igår natt och så började det åska så vi fick springa in... Iallafall så red jag bara lugnt och lätt idag. Kände igenom båda sidorna och han var väldigt fin! Red så mycket i skugga som det gick, men sen fick vi gå ut på en åker och galoppera. I galoppen tog han inte riktigt innerskänklen i höger varv, så det måste jag jobba med mer imorgon.

Imorgon ska jag rida dressyr, rida igenom programmet till styringe ordentligt. Sen ska jag ev ge mig på den förvända galoppen igen, den har varit så fin de senaste gångerna (för ca 2v sen) så då fick han en liten paus ifrån det. Men nu tror jag att det är läge att ge mig på den igen!Imorgon kommer Amanda ut också, vi har massor att prata om sen ska vi nog bada om värmen fortsätter, så härligt med runt 27° varje dag!