Måndag Sista Mars

Sådär, nu har en hel månad passerat utan att jag ens märkt det knappt. Om 6 dagar är det tågarp och igår trampade jag på en spikliknanade sak och det är rött. Min dagliga tur japp - tror inte att det är någonting men ändå.. 
 
Idag har jag huvudvärk och ska försöka debatera på svenskan. Innan jag slänger mig på bussen ut mot stallet och ska rida. Alaska ska idag gå ett ganska krävande dressyrpass och trimma igenom honom ordentligt. 
 
Igår när vi red så red vi ut och busade, vi red ordentligt ute i skogen och kände på hur han var efter P&R. Det var varmt och skönt och man kunde rida i bara kofta. Idag är det lite kallare men det ska nog gå ändå!
 
 

31. 5 saker du inte visste om min häst/ponny

Körde en med Alaska för ett tag sedan, tänkte göra en med Helge med! 
 
  1. När helge står i hagen så ser han kor på ett kortare avstånd, helge står och passar dem varje dag i varje väder så att de inte smiter ut. Alltså jag menar de har staket men helge passar dem som om de vore dagisbarn.. Gode tid vad jag skrattade när jag såg detta de första gångerna. 
  2. Helge var den mest omusklade hästen de flesta hade sett när vi köpte honom. Helge sattes på ordentlig mat-kur och ordentligt genomskådat träningschema. Han hade equi-terapeut och hon tyckte att helge var nog ett av de svårare hon hade haft under en lång tid. Dock så hade detta INGENTING att göra med de förra ägarna. 
  3. Helge kommer aldrig lämna våran familj, då han är så speciell som häst så passar han inte med många och är ganska svår att nå.
  4. Första gången jag satt på helge så var jag 12 år, hade jättelånga stigläder och tyckte han var stor som ett monster. Alltså kan man ju säga att jag var måttligt förtjust. 
  5. Helge älskar att sutta på fingrar och händer... Men uppenbarligen är det bara jag som ens uppskattar att ha min hand i helges mun. Alltså summa sumarum helge älskar att sutta på simones fingrar. Dock får man vara väldigt kvick när man måste ta ut dem snabbt om helge typ tror att det är okej att bitas. Men han gör det aldrig för att vara elak! ;)
 

P&R Resultat

Gårdagens träningstävling gick faktiskt bra, mina förväntningar stämde och Alaska var lugn, dock blev det väldigt mkt störelsemoment under min ritt, fast tur att det hände nu och vi kunde träna på det! 
 
Debutant 2011 - 64%

Denna är jag okejnöjd med, kunde gått bättre då han var väldigt spänd. Men han behöll formen och lyckades slappna av i slutet, tog fattningar och såklart lyssnade på mig. Känslan med hela programet är att vi måste träna mer på vissa delar, men hela programet i sig kan vi. 64% är bra för en första start, då de bedömde som om det vore på lokal-regionalnivå. Är nöjd med Alaska och nu vet vi vad vi ska träna på till nästa gång, ska först och främst kolla på filmen sen förbättra de 3 5orna jag fick i programet. Sen var det mest 7or och 6or. Tumme upp för Alaska!
 
Lättklass 2010 - 63,8%

Jag tyckte denna klassen gick SÅ mycket bättre. Han var mer avslappnad, vi hittade rytmen ordentligt och han lyssnade jättebra på mig. Fick 7or på skänkelvikningarna som har varit lite av problemet i början, sen så var han så fin och avslappnad  i överstrykningen, alltså han behöll samma stadiga lösgjorda form. Han for upp med huvudet i en av fattningarna i galoppen, och jag lutade mig lite frammåt ibland. Men okej, dethär programet ska vi mest satsa på att rida i sommar och därför är det bra att jag har kritik som jag ska träna på. 
 
Sammanfattning:
 
+skritten, Alaska fick 7or på skritten för den var bra, taktmässig och avslappnad!
+3/4 galoppfattningar
+halterna stilla och fina, i slutet så fick han lite bråttom dock. 
+Alaska i överlag - lugn och fin på tävlingsplatsen, var pigg och possitiv
+Traven gick bra
 
-tiden, gud vad det tar lång tid att tävla dressyr - körde från tävlingen kl 21 igårkväll... 
-kallt - såfort solen gick ner så blev det svinigt kallt. 
Kanske inte världens bästa bild, men pappas mobilkamera är inte heller så fancy. Bästa Alaska kunde ha två rosetter i tränset samtidigt - de fick jag inte sätta dit förra gången ;)