Godnatt lördag!

Måste ändå börja med att tacka för alla era värmande kommentarer dessa dagarna. Sinnesjukt va fina ni är allihopa! Ni ska bara veta hur det gör mina dagar.
 
 Hela dagen har känts som söndag, vilket gör det extra skönt att ha en dag till med vila imorgon! Livet är bra härligt ibland. 
 
Började dagen med att segt vakna upp, fixa stallet, sen handlade vi lite. Åkte sen hem och satt bänkad framför konståknings-EM, finns inget roligare att kolla på när det gäller livesändningar! Sen åkte vi till stallet igen, red Alaska ett sånt bra pass idag på dressyrbanan! Kände först igenom dagsformen, och idag behövde jag bara passa ytterbogarna lite. Det ligger i detaljerna. Vi red mycket delar från fälttävlansprogramen, alltså mycket skänkelvikningar, ökningar, samlingar, galoppbågar och ja, allmänt mycket lösgörande. Alaska satte ALLA galoppfattningar idag, så grymt bäst! Vi har ju bara kämpat med dessa ett tag... Hårt slit lönade sig. Det ligger så många timmar utav halvhalter bakom. Jag har ridit Helge en del för att se hur jag gör galoppfattningen på han, för att sen hoppa upp på Alaska direkt efter och känna samma känsla! Härligt med lite resultat på träningen. Hans trav idag var lika gudomlig som alltid. Taktfast, kraftfylld och formningsbar skulle jag nog beskriva den som. Vi båda var på väldigt härligt humör idag, och det kändes lite som en revanch från torsdagens ganska katastrofala träning. 
 
Åkte hem och skrev det förra inlägget, har redigerat lite i det nu i efterhand med. Delade vidare det på min instagram med, och det blev väldigt hyllat där. Här har jag redan märkt utav att det gillades. Har funderat och finulat på det länge nu. 
 
Ska gå och lägga mig nu, kroppen skriker efter lite vila, mitt huvud med faktiskt. Jag har dock inget tidsinställt inför imorgon, men jaja, ni får väl se när jag dyker upp helt enkelt. Hör och häpna, imorgon har jag sovmorgon. Det var ett tag sedan, idag vaknade jag vid 8, det är 2,5h sovmorgon jämfört med vardagmornarna det kan jag säga. Haha! Godnatt nu, hoppas ni har en bra helg och laddar upp för kommande vecka, och februari månad! 
 
Idag har vi också avslutat januari. 1/12 månader har REDAN passerat? Hit med handbromsen NU! ;)

Är stallet en frizon?

Meningen i rubriken är något jag tänker på väldigt ofta. Är stallet en frizon som alla säger? Eller är det både och, för jag kan inte svara på frågan med varken ja eller nej. Tyvärr är Nej-svaret det enklaste att motivera, för stallet är bara en frizon i vissa lägen. Jag hade så mycket hellre sagt att självklart, stallet är en frizon, men det kan jag inte. Måste också inflika att jag inte har anorexi eller ätstörningar alls. Kan vara bra att tänka på innan ni läser vidare. 

Ja, stallet är en frizon, här kan jag se ut som jag vill. Ingen bryr sig om ifall jag är sminkad och nydushad eller bara helt "naturlig". Vi alla är här och binner för just hästarna. Jag står dessutom i ett litet stall, så jag är ofta själv i stallet, och ja det är skönt faktiskt. 


Dock, så finns det mycket som talar emot att stallet skulle just vara en frizon. Jag har länge velat sluta växa, detta har jag velat i över två år, och när folk säger till mig att jag har blivit lång, så får jag en rädsla. Jag får inte växa ur min ponny. Jag har långa ben, och detta gör också att jag inte är helt bekväm med att bli längre, för jag klarar inte att någon säger "Vad lång du blivit" för jag mår så dåligt över att jag kanske någongång kommer växa ur Alaska. Det är väl ungefär lika jobbigt att någon påpekar att man gått upp i vikt. Jag får inte bli för tung. Sure, jag har stenkoll på vad just jag väger, kan gå ut med det typ i skolan, men skulle någon påpeka min vikt åt det större hållet i just stallet, skulle jag nog bryta ihop, för att just jag inte får bli för tung för Alaska. Obs dock att detta inte brukar hända så ofta, typ max 3ggr/år. Det konstiga är dock, att vi ryttare är superpetiga med våra hästars mat, medans jag kan gå från skolans lunch - 21 på kvällen, med endast en snickers, för att ja, jag inte är hungrig. Men ja, det är ändå så att man kollar hur andras kroppar är i förhållande till ens egen, man vill inte se stor ut på sin ponny. 
 
Jag har en jacka i bombermodell till stallet. Om vi tex ska åka och handla efter stallet så tar jag av mig jackan, det är såklart en rädsla för att folk ska tycka jag är stor, och de inte kan se min riktiga vikt (JA jag vet att jag är smal) Detta ger mig så lågt självförtroende att jag inte visar mig med jackan utanför stallet. All rädsla för att bli för stor för ens ponny. 
  Matchat från topp till tå. Standard för mig, Simone Andersen. 
När vi har rett ut det här med kroppsidealen, så kommer vi till just utrustningshetsen. Jag klarar inte att ens rida med röda hanskar till grönt schabrak. Låter så töntigt, men för mig skulle jag hellre rida utan handskar. För i stallet, mellan tjejer och killar finns det en sådan extremt stor utrustnings och matchninghets, och jag märker av den jättemycket. Jag minns att senaste gången jag tränade med en omatchande outfit, var någon gång hösten -13. Jag har blivit så sjukt påverkad utav detta, och man märker av det mycket på tävling. De med dyrare märken pratar och umgås, de med mindre dyrare tillhör en helt annat folkslag verkar det som. Och det finns de som påpekar att stallet och ridningen är en frizon.
 
Jag har mer än en gång påpekat att det är fel med märkeshetsen. Själv är jag väl medveten utav märken, och trollar lite med detta. Kavaj, hjälm, stövlar, stigbyglar, schabrak och benskydd, (det är mycket) är de som är mest synliga och "viktiga" när det gäller prioriteringen. Ridbyxor, sporrar, magplatta, sadel, träns och så, det syns liksom inte knappt vilket märke det är, och det är här jag klarar mig med ett par ridbyxor från hööks, träns från börjes osv, men jag skulle inte ens tänka tanken utav att sätta på Alaska ett schabrak från en "lägre statusmärke" än schockemöhle. Sorry men jag är så extremt påverkad. 
 
För JA Det är jag. Jag är 16 år gammal, jag är tonåring, då är jag lättpåverkad som tusan. Jag följer samhällets regler för att helt enkelt. Tror alla äldre känner igen känslan som jag känner exakt idag. Jag är så påverkad av ungefär allt och annat. Jag ska se bra ut, jag ska prestera på topp, jag ska sätta den muntliga redovisningen, jag ska vinna OS (helst imorgon) och jag ska göra karriär. Jag skyller ingenting på samhället, för jag är i åldern just nu där ALLA är så lättpåverkade.
 
De flesta är som jag. Tillverkarna utnytjar det till max. Jag brukar väl inte direkt gå ut med att jag är så extremt medveten om vad jag sätter på mig. Men ändå, jag har en blogg (ganksa uppenbart), och jag har märkt att utrustning gillas utav folket, bloggarna växer och det är det vi är ute efter. Läsarna är redan galna i utrustningsinlägg, för att veta om vad som händer. Då växer bloggarna med mycket utrustning. Det finns såklart en spiral. Jag vet ändå sjukt många som är som jag, som brydde sig redan som 10 år gammal. Minns att jag inte kunde dressyrträna utan att man såg en röd tråd i outfiten Långt innan jag började läsa bloggar, till er som tror att jag skyller på det.  Ni som inte blir påverkade får ett stort grattis, ni tillhör den lilla obekymrade skalan och lever ett enkelt liv. Det är från personlighet till personlighet, men tillexempel jag går inte att ändra på, för jag är redan formad. Allt börjar med att man vill se bra ut, sen går det liksom inte att stoppa. 
 
Stallet ger en möjlighet att utvecklas som person, men att säga att det är en frizon är fel enligt mig, det är lite där man kan sluta bry sig, men ändå inte, så fort vi är påväg till stallets banor finns här prestationsångest, utrustningshets och längd/viktideal som alla strävar efter. Alla vill vara bäst och ändå har vi samma intresse för hästen, men frizon trots allt? Nej. 
 
 
Kan vi inte bara lägga det här med "stallet är en frizon" bakom oss. Jag älskar att rida, även om jag har så mycket krav på mig, typ idag när dressyrpasset gick SÅ bra, blev jag jätteglad. För jag brinner för hästarna och därför lämnar jag inte stallvärlden ännu.
Publicerat i Allmänt
Taggar: frizon / för / mot / stall / är stallet en frizon / åsikter
Kommentarer (1)

Bästa Alaska


Bild från styringe!  

Idag va Alaska.underbart fin när vi trimmade dressyr. Ska skriva mer när jag kommer hem, har ett par inlägg på gång. Hoppas ni har haft en fin lördag, för mig känns det som söndag, varför vet jag inte, haha! ❤