Alltså min ponny, han är underbar


Dagens träning gick sååååååå bra. Han är fantastisk, och vi båda är sjukt taggade på Tågarp på fredag. Är påväg hem nu, har massa att berätta! Så glad idag! 

Bloggare bidrar till märkeshets?

Fråga: http://www.svt.se/opinion/article2791158.svt 
vad tycker du ang detta som är ett stort samtalsämne bland alla bloggare just nu? :)


Jag bidrar väl själv till en stor del av utrustningshetsen. Jag är bloggare, skriver ganska friskt om utrustning. Jag har dyr utrustning, även om jag inte skriver priser vet ändå liksom alla vad en spooks-kavaj kostar. Jag har också varit i det där racet. Jag började sminka mig smått när jag gick i 4an, och sen 5an har jag nästan alltid sminkat mig. Jag tar selfies i stallet, jag går där sminkad (eftersom jag kommer direkt efter skolan), jag bryr mig om hur jag ser ut och har kvalitativ utrustning som också kostar en del. Dessutom är jag bloggare. Begår jag någon dödssynd eller? 
 
Jag vet att jag är en förebild för många. Det är jag oavsett vilken utrustning jag har. Jag beter mig på tävlingsplatsen som jag gör hemma. Jag hade ingen felaktig utrustning på mig i kontrollen i söndags. Jag rider alltid med hjälm och jag gör rätt för mig i livet. Jag håller inte på med nätmobbning, röker/dricker inte heller för den delen. Är i stallet och sköter min ponny, rider 6 dagar i veckan och kämpar för mig själv. Nej förlåt att jag glömde, jag är ingen förebild för att det står spooks på min kavaj och HV Polo på mitt schabrak. 
 
Att skylla på oss hästbloggare är fel. Vi lägger ner så offantligt mycket tid på detta. Utrustning säljer, alla vill bli stora, då ger vi utrustning och får hög statestik. Thats it och man bloggar inte för 10 läsare utan man vill ha statestik eftersom det är en bekräftelse på att det man gör ÄR rätt. Vi måste konstant slå ifrån underläge eftersom allt alltid är vårat fel. 
 
Jag är själv ute med att jag har martingal från börjes och ridbyxor från hööks. Sen har jag kavaj från spooks och schabrak från schockemöhle. Anledningen till detta kallas - anpassning. Jag har haft budget-kavajer för en mindre summa pengar. De satt inte jättebra och var inte bekväma. Då blir det att man inte använder det. Sen när jag fick en spookskavaj har den lagom längd i armar, sitter bra och jag använder den. Jag anpassade mig till min egna kropp så jag kan använda sakerna oftare. Allting handlar om hur det sitter, och sitter det bra använder man det mer. Så är det med nästan allt. De dyrare sakerna sitter bättre, vi bloggare vill skriva om bra produkter vi gillar, för att vi just gillar det. För folk googlar om saker de är intresserade att köpa, och vi vill inte skriva bra om en dålig sak, så andra får uppleva själva att det är dåligt - och har slösat pengar på det. Förstår ni hur jag tänker?
 
Att visa upp en tränad kropp är viktigt för iallafall mig. Jag hade inte velat rida fälttävlan och inte vara tillräckligt tränad för att kunna utföra uppgiften. En sån här sport som ridningen kräver god kondition, och bra fysik. Du ser inte många otränade rida en full fälttävlan över P80-nivå. Vi ger oss själva möjligheten att nå ett bättre mål. Att sen när vi väl är vältränade, och därmed smala, är inte vårat fel. Vi gör det för vår sport och för att kunna prestera till max, istället för att göra det - bara för att gå ner till just strl 32 i ridbyxor, för det är inte det som är viktigt alls. 
 
Låt mig avsluta detta inlägget med att kommentera de 2 uttalanden "Hela karusellen kring barnbloggarna är ful och osund." och "Även vuxna bloggare som Tyra Sjöstedt sprider budskapet: du ska vara smal, snygg och rätt klädd.
1. Jag har bloggat i över 2 år. Alltså började jag när jag var barn. Jag är riktigt uppfostrad och vet hur jag beter mig på nätet, och det har jag lärt mig av just bloggen. Jag har koll på vad man får och inte får skriva och därför är jag ganska så mycket före mina jämnåriga med det. Dessutom hänger jag med och kan förklara mycket bättre för andra hur jag just menar. 
2. Tyra sjöstedt är väl den minst lämpliga bloggaren av alla? Hon är en av de få som visat bilder när hon är osminkad, och ostylad. Dessutom har hon skrivit öppet om ett missbruk. Vet inte riktigt om det var rätt person att ge sig på där, hon är bloggaren jag ser upp till SÅ mycket, och vet att det alltid går att kämpa. 
 
Bullshit att vi bloggare gör fel när vi skriver om utrustning, vi sprider inga felaktiga budskap och vi är förebilder. Vi är som en familj och står upp för varandra. Hade världen bestått av vettiga och sunda bloggare - hela högen, hade den här världen varit en mycket bättre jord att leva på. 
 
 Jag och Helge iförda produkter med längre hållbarhet och bättre passform. Jag ska tänka på det i helgen att jag bidrar till en märkeshets för att jag använder snygga och välanpassade saker med kvalite som är bättre för mig. Eller inte! 

Jag säger bara WOW

I helgen var jag som sagt på ponnytävling. Som ni vet så har det kommit massa nya regler speciellt med utrustning, och folk som inte tror att det kollas, vakna. När jag rider in i ridhuset kommer ÖD fram, presenterar sig och pratar lite. Sen mäts sporrar, bett kollas, kollade över mitt spö och även kollade om jag hade bakskydd (vilket jag inte hade). Jag blev först paff, det har aldrig hänt mig, och nu kontrollerades ALLA. 
 
Jag säger bara WOW, äntligen! Det är underbart att sånt här kollas och följs. Det var en del som fick ta av benskydd. Reglerna är ju till för att följas och de kom dit av en anledning - att skydda ponnysarna. Jag hade inget felaktigt på mig, och det är ändå väldigt bra att detta kollas över. En stor hiss till överdommare som reagerar och kollar, underbart!