Helium H90 Dagstorp Resultat - Hoppningen

Ja, hoppningen... Jag borde först och främst hoppat fram mycket mer, han var loj för han hade inställningen "shit vad lågt, orka bry sig" och det är ganska meningslöst att få han att hoppa upp och få kvalite i sprången då. Så fort man kommer över meten kan han fundera på att börja anstränga sig. 
 
När han hade varit i de 3 första hindrena och rivit nummer 3 (onödigt) och därefter började jag ta mig samman, det blev tightare linjer och jag fick rida en del. Vi fick bara ett pet, ett läskigt hinder hoppade Helge ungefär en halvmeter över så det inte skulle bitas. 
 
Det kändes bra, och det var tur att jag han rida så tidigt, när jag skrittade bort till transporten sen kom det en regnskur och då ska vi inte ens prata om hur det var när vi hade ställt in han. Underlaget på hoppbanan var nämligen okej och inte geggigt, men det blev det ju mer in i tävlingen de kom. 
 
Ni ser ju den mörka himlen... 
Lite felinställd kamera, men jag klagar inte, Helge dödade alla med snygghetsdöden när han glänste runt i sitt vita schabrak. Måste ha det på Helge oftare i banhoppningen, det är ju så sjukt snyggt!

Tävlingsuppehåll nu


Ja hörrni, det finns inte så mycket mer att säga. Nu har jag tävlingsuppehåll ett tag nu.
 Det har varit mycket tävlingar för min del, jag har tävlat 3 helger i rad. Det har varit tidiga mornar och långa dagar. Så nu har hästarna med all rätt vila från terrängbanorna runt om i Sverige. 

Jag har inte riktigt bestämt när nästa fälttävlan är, ev att den är i ljusslingsbacken. Några klubbkompisar ska dit, men det behövs övernattning isåfall. Så vi får se. Nu är det verkligen inga tävlingar alls, för det är några veckor utan något alls nu, och om 3-4v var det en del dressyrer, men vart befinner jag mig då? Jo i Spanien. Sen är det uppehåll till juli augusti någonstans. Och vi ska träna på som vanligt, och Alaska ska få en vecka med bara skrittrundor eftersom han är så pass ung (fyller 8 år den 6/7). 

Vad ska jag nu hitta på? Skämt åsido. Jag behöver lite vila jag med. När jag vaknade upp i morse var jag mer död än levande. Jag är fortfarande jättetrött men är hästskötare idag. Men inte ens det kan jag vara under dessa lediga veckorna, för jag är minsann iväg på klassfest den enda helgen som är tävling innan Spanien. Jaja, ska sammanfatta de tävlingar från året som gått än så länge är tanken. Bra bloggide för nu ska bloggen upp upp och upp igen!

Helium H90 Dagstorp Resultat - Dressyr

Alltså JAG är nöjd med dressyren, men jag verkar vara den enda. Jag tycker han stannade bra hos mig och det gick helt okej, inga större missar. Tyckte han ev kunde varit lite mer frammåt i bjudningen, men det var knappt någonting att klaga på. 63% är helt okej, men hade kunnat vara högre. Det var eg inte Helges program, han gillade LättKlass mer... 
 
Jag fick EN 7a, jag har blivit bortskämd av både Helge och Alaska att överlag ha 7or, men jag fick banne mig 7an på sista uppridningen med halt. Måste vara för att jag hälsar på dommaren på mitt egna snygga sätt. Men ändå, jag tycker vi kunde gjort bättre, men detta bevisade att vi faktiskt har en hög lägsta standard. 
 
Sen ska vi inte glömma att vi red fram i kall blåst och det var ruggigt i vädret. Men ändå, bra kämpat av Helge!