Fin måndag!

Men alltså HUR kan klockan bli över tio? Jag förstår ingenting? Känner mig som ett stort frågetecken. Haha och jag som innan skrev att min hud äntligen börjar vara påväg tillbaka på banan? Skandinavisk som jag är kan jag enkelt bli påminnd om att jag har hud känslig som få. Vill inte.. 
 
I alla fall - är ni redo för december? Det är inte jag. Dock kommer jag få börja öppna julkalendrar och det är ju alltid härligt. I mitt rum i år finns den obligatoriska chokladjulkalendern, men även drömkalendern. Nämligen 24 happy days, Ultimate från the body shop. Blir så glad av att tänka på det! Familjen delar på den och jag hoppas åtminstonde lite på den kalendern! 
 
Iallafall - det jag faktiskt skulle komma till. Alaska var så himla fin idag. Vi gör en del skritt-galopp-skritt övningar med han, och det är ju introducering till enkla byten. Han älskar det och är alltid på hugget. Han är så stadig och stabil i dressyren och världens roligaste ponny att rida. Man blir sugen på att behålla han själv... 
 
Latte blir bättre och bättre dag för dag. Man märker att all energi hon samlat börjar gå ner mot normalt läge. Idag blev det lite galopp på grusvägarna och Latte blev megataggad direkt. Dock tyckte jag att hon samlade galoppen fint och tempot var stadigt lugnt och sansat och det blev inte tjuvökning. Härligt!
Note to myself: Latte har redan listat ut vad som är hem. Försök inte ge dig på lugn sansad trav på hemvägen där du tidigare galopperat. Hon blir taggad då... Krutlatte, hon ville så gärna galoppera hela vägen hem, så det funkade knappt att trava på normalt, vände och problemen var som bortblåsta. Skönt att äntligen hitta den normala traven som vi haft lite problem med nu i början. 
 
Det går frammåt iallafall! Är så nöjd med båda idag!
 

Vilket önsketänkande

Sa nyss: "ha det så bra nu i helgen" Fick som svar: "Men Simone, jag ska bara vara borta tisdag-onsdag, det är inte helg". 
 
Jadå, jag vill bara lägga mig ner och sova. Just nu känns det som jag sover sittandes och med ögonen öppna. Jag känner mig inte alls motiverad till att gå i skolan tre och en halv timme till, och speciellt inte när vi har så dryga lektioner. Historia och engelska... Vill egentligen bara hem, fota fredagens och lördagens inköp och sen blogga hela kvällen. Gårdagen blev tyvärr lite för mycket godishäng i sägen framför yt, men det var väl värt. 
 
Påtal om black-friday-rea och allt - vad har ni köpt? 
Mina inköp blev:
*Ögonbrynsskugga från TBS, alltså älskar den redan. Mina ögonbryn är verkligen på topp igen. 
* Poreminimiser, alltså min hud är äntligen på G tillbaka. 
*Djuprengörande ansiktsrening. 
*Vinterjacka från Spooks. Har den i skolan och äntligen fryser jag inte mer! 
* Inte på rea, men ett schabrak till Latte. Ett brunt dressyrschabrak. Gosh vad snygga vi kommer vara! 
* 7hg godis, farligaste reavaran... 
 
Har massa på G till bloggen, verkligen massa! Men så lite tid. Tur det är läxfritt!

Storm, strömavbrott och skola

Det har varit storm i hela blekinge, men har själv inte märkt någonting alls. Stormen gorm, never forget. Haha... Det var dock strömavbrott i stallet så jag fick mocka med pannlampa. Precis när jag blev klar med allt så kom strömmen tillbaka och jag kunde göra varm choklad, och åt lusskatter och mackor. Lyxfrulle! 
 
Trots stora delar strömavbrott (inte hos mig dock) så har vi skola, för här har vi ström. Det är iallafall skola för oss som tog oss hit. Ha ha ha... 
 
Nu ska jag ta mig samman, och vi börjar om två minuter. Vi hörs senare! 
 
Speedponnyn, åh kommer förevigt sakna ponnyterrängbanorna. Studslalle.