Om Chocolatte (36)

 
Namn: Chocolatte (36)
Smeknamn (som används i bloggen): Latte, Sess, Sessan, Latteloppan. 
Född: 2006
Mankhöjd: 164cm
E: Topaasch
U: Coco Chanell TH (36) 
UE: San Quintero xx
Tävlat med mig: 110 hoppning, H90 fälttävlan. 
Mål för 2016: 115 hoppning, kvala 1* fälttävlan och LA Dressyr.
 
 
Latte här hästen som var nära på att inte ens bli min. Hon fyllde upp alla våra krav på min första egna storhäst, och jag kunde betala henne för egna pengar. Då hon var min tränares häst fick jag möjligheten att rida henne ett par gånger, innan DM 2015 där vi avslutade med en felfri terräng och DM-guldet runt halsen. Därefter red jag henne två gånger till innan jag trodde jag skiljdes med henne för evigt. Men en och en halv månad senare stod hon i mitt stall med mig som ägare. En lång och krånglig historia, men min blev hon tillslut. 
 
 
Hon har en fantastisk dressyr, och hon är alltid väldigt positiv har jag märkt. hon kan va något spooky i början av terrängen, typ de första tre hindrena, men det är bara ben om då, och så hoppar hon allt. I banhoppningen ger hon mig verkligen allt självförtroende jag behöver och vi blir tillsammans ett bra team då Latte är lite som en ponny, man styr och hon hoppar. 
Favoritgångarten är klart galopp, jag har tvivlat på om hon kan bli riktigt riktigt trött, haha. Hon är verkligen allt. Men mest är hon bara den mest fantastiska hästen man kan tänka sig. 
 
Vi började som sagt med ett DM-guld, men sen blev hon min har vi tävlat banhoppning och hoppat regionalt 1m. På en P&J gjorde vi 110-debuten felfritt. Än så länge har vi hunnit tävla P&C inne en gång, med två felfria rundor, och säsongsdebuten slutade på 49,7 straffpoäng och en andraplacering där vi var bästa svenska ekipage. 
 
 
 
Tanken med Latte är att jag ska ha henne fram tills mina YR-år slutar, dvs ligger målet på 2*. Vi tränar redan på 1*-nivå så det bör inte bli några problem för henne. Målen för 2016 är att starta nationell H100 och kvala 1*, och vi startar om vi känner oss redo. Vi har fått massa lovord inom dressyren, och hinner vi med någon dressyrtävling startar vi LA innan årets slut. Dommarna har en tendens att gilla henne, så turen är på min sida.