Hästvärldens nya sommarplåga

 
Dear Future Husband ^
 
Det var längesen jag skrattade såhär åt en låt. Men ja, detta är nog vad som krävs för att imponera ordentligt på mig. Lyssna och "njut", skratta lite åt vår sjuka värld. 

Lattes Sadlar!

En ständig fråga som ramlar in är vilka sadlar jag har på Latte. Och för att bekräfta det alla tänker redan från början - Ja, de är drömmen att rida i. Jag prioriterade fina sadlar som var sköna för mig, låg bra på hästen och passade oss som handen i handsken. Självfallet hade man kunnat hitta billigare, men i detta fallet har jag inte valt att snåla. 
 
Lite basics innan jag förklarar mer ingående är båda sadlarna i 17", och utprovade till Latte av vår extremt duktiga sadelmakare. De kollas upp var 3e månad, toppstoppas alltid när behovet finns och ligger alltid bra på henne. Har valt att inte ha padd av något slag då det inte behövs med utprovade sadlar, bra schabrak och vettig ridning. (Oj nu kommer jag bli hatad för den meningen 4 ever haha)
 
* Hoppsadel! 

Min hoppsadel är inte ens en ren hoppsadel, utan en terrängsadel. Som ni ser är den framskuren väldigt mycket i knästöden, vilket passar mig som rider i korta läder och har långa ben. Jag är ju över 170, och mina ben är betydligt längre än överdelen på mig. 
 
Detta är en Ordo Equester Mars, från Globus. Den har enkelkåpa, och är därför inte som en helt vanlig sadel. Detta gör att jag tycker jag kommer närmare hästen och det finns inget som kan irritera skänklen alls, men schabraken kan vara svåra att fästa och de börjar lätt glida, något jag löst med en stoppfilt. Mer om stoppfilten hittar ni HÄR.  Jag tycker den passar mig väldigt bra, klossen vid benet är en bra livlina när man är påväg att flyga av. Väldigt flatback i sätet vilket jag älskar, avskyr höga bakvalv haha... 
 
Den är mjuk och skön att rida i, ser fortfarande ut som ny, trots ridtimmar i den. Kombinerar denna med magplatta från Ordo Equester, samt Freejumpstigläder och stigbyglar. Att observera med sadlen är att den har långa stroppar, och därför måste man ha en kort sadelgjord, och det kostar också mer med korta magplattor. 
 
HÄR hittar ni sadlen, HÄR finns magplattan, och HÄR finns stiglädrena 
 
 
* Dressyrsadel
 
Mycket enklare att beskriva än min speciella hoppsadel, är min helt vanliga dressyrsadel. Jag har smal midja och väldigt smala höfter, dvs litet bäckenben, vilket gör att jag har svårt att sitta ner och komma till ridning i de flesta sadlarna. Vi fastslog efter köpet av denna sadlen att jag ridit i fel dressyrsadlar innan, då jag aldrig kännt av mina sittben innan, detta löstes dock direkt i denna för man kom i rätt position. 
 
Sadlen jag har heter Lippo Vanessa, den är feminin, det är den skönaste dressyrsadlen i världshistorian, och en riktig lifesaver. 
 
Smalt säte, inget högt bakvalv och normala knästöd. Precis som det ska vara enligt mig. Ett stort plus är att den är helt i kalvskinn, vilket gör den mjuk och smidig. Alla som fått rida i den har sagt att det varit den skönaste sadlen de suttit i. Om det också är att tillägga så har den koppjärn vilket gör den enkel att ställa in för hästen. 
 
HÄR hittar ni sadlen. 
 
 
 
Upplever båda mina sadlar som väldigt skonsama för höfter, knän och fotleder. Vi ska ju inte sticka under stolen med att jag inte har en enda fördel kroppsmässigt när det gäller ridning. Speciellt inte fälttävlan. Rider ju med soft up pro i hoppsadlen för att klara av det, men pausar ibland på varje pass. Dressyrsadlen är riktigt skonsam för mig, men kan bero på att jag inte har lika korta stigläder, dock har den strategiskt utplacerade knästöd vilket hjälper. 

Perfekt förvaring

Jag och mamma var iväg för ett tag sedan så besökte vi hammarplast, och mitt bland allt annat hittade jag en liten variant av förvaring, som man kan använda till tex skruvar, eller fiskedrag etc. Min tanke slog mig att detta var bra för broddar, och yesbox, efter lite egen touch blev det också superbra. 
 
Som ni säkert ser, har jag fått klippa upp med en tång så det blev plats för redskapen, annars hade de inte fått plats. För tillfället har jag bara mina gräs och blindbroddar på plats, men som ni också ser har jag två fack över för isbroddar mot vintern. Jag är supernöjd och det var billigt och bra. Nu är det på plats och broddarna blandar inte sig med varandra, det stör mig så att behöva leta och pilla fram för att få rätt sort. Men nu är jag nöjd!