Mina älskade ridbyxor - UTVÄRDERING

Många frågor har kommit om mina ridbyxor, så kände att jag kör en hellång utvärdering utav dem, nu när jag hunnit tvätta, prova och rida i dem massa gånger. Googlade runt på utvärderingar och plockade vilka kategorier jag ville ha med, så lätt att man glömmer något men inte nu. 
 
Jag köpte mina från www.spooks.se utan att ha provat, sett i verkligheten eller någonting. För att vara 100 på storleken ringde vi ner och kollade, och vi fick jättebra hjälp därifrån. Leveransen var snabb tyckte jag, nu är det ju ett tag sen men det tog inte mer än två dagar. 
 
Modellen heter Ricarda Grip och jag har den knäskodda modellen. LÄNK 
Ridbyxorna kostar 1299kr/st. Jag har storlek XS (vuxen såklart haha). Jag har storlek XS/34 i vanliga byxor och ridbyxor med. Jag har långsmala ben, och detta är äntligen några som är lagom långa i benen, men samtidigt smala runt ben och perfekta i midja. (Jag är runt 172cm lång med långa ben och kort överkropp). I mina ridyxor från Hööks/CRW och även Charlies egna märke har jag storlek 34 och då sitter XS kalasbra, så lagom i storleken. 
 
Utseende: Jag tycker de är jättesnygga, jag har ju jordnära färger till vardags, och vita till tävling. Lätta att matcha till allt. De har blå detaljer vilket jag fullkomligt älskar, men om man har svart tröja och schabrak ser de svarta ut, vilket gör det lättmatchat. Guldiga detaljer i knappar passar min smak mycket bättre än silver, så det är också ett stort plus. Bor i princip i de beigea och kommer göra det sommarhalvåret med om jag känner mig rätt. 

Känsla: Dom är rätt tunna, vilket jag älskar. Inte för tunna, men ändå lagom varma. De har silikon på knäet och jag tycker att det är lagom klistrigt, jag vill inte sitta helt fast. Vissa får ju värsta brännskadorna av silikonridbyxor men jag märker ingenting av friktion utan det är mer där som ett stadigt grepp utan att låsa en. De funkar i alla tre dicipliner. 

Kvalité: Jag har tvättat de som man ska, och de behåller både passform och silikonet sitter kvar som det ska. När jag tvättade dem blev det typ en uppfräshning utav silikonet istället för att det försvann. (Typ effekten av att tvätta självhäftande BH-ar, om ni förstår då). Jag rider ca 2-3h/dag och tycker det funkar jättebra, men hur de är efter 1-2 år vet jag inte. 

Betyg: 5/5 stjärnor, hästhovar eller vad ni nu vill ha. Tycker de är prisvärda och man får ju vad man betalar för. Lär ju hända att jag investerar i fler par om jag känner mig själv rätt. 

 
^bilden ovan är på mina garanterat mest använda och tvättade en gång, och de är jättefina i silikonet, det vita försvinner lite, men det är fortfarande klistrigt!
Publicerat i Allmänt / Shopping! ♥ / Utrustning ♥
Taggar: beige / blå / dressyr / efter / fälttävlan / grip / hopp / knäskodda / recension / ricarda / ridbyxor / silikon / spooks / tvätt / tävling / utvärdering / vit
Kommentarer (0)

Outfit i Tågarp - Latte!

Jag hann ju inte tidsinställa inläggom vad jag skulle ha på mig i helgen, så ni får det lite såhär i efterhand. Hoppas det är okej det med, haha. 
 
Dressyr:
Jag hade min dressyrhjälm från CO JW, skönast i världshistorien typ. Min kavaj kommer från Spooks, och ridbyxorna likaså, jag har modellen Ricarda Grip som är knäskodda, och ni får längre utvärdering utav dem senare. Handskarna är från Roeckl. Mina stövlar kommer från Mountain Horse och är i modellen Supreme high rider. 

Latte har sitt dressyrträns från Horsewear Ireland, det micklem competition, och jag har glittrat upp det med ett pannband från Globus. Min sadel är från Lippo, modellen heter Vanessa. Under har jag mitt standardschabrak från Globus det med, har tävlat massor i det och det är faktiskt jättefint fortfarande. 
 
Banhoppning:
Jag har samma hjälm, kavaj, ridbyxor och stövlar. Tog av min plastrong och satte på mig min racesafeväst, och bytte till ett par andra handskar, men fortfarande från Roeckl. 

Latte däremot, hon har helt nya saker på sig, haha. Hennes träns är från Globus, men har köpt till ett annat pannband som glittrar hur mycket som helst i verkligheten. Mina tyglar är från Dyon. Hon har sina Veredus-skydd runt om, fram har jag Olympic och bak Young Jump. Sadel och magplatta från Ordo Equester, har Mars-sadlen som är en fälttävlanssadel. Under den ligger mitt GlenGordon-schabrak, och jag har stigbyglar+stigläder från Freejump. (Jag vet att min häst är ganska bortskämd, ja).
 
Terrängen:
 Min terränghjälm är också från CO, pro II heter min modell. Min tröja är helt vanlig från Cubus, och sen har jag min Helite(airbagväst) över min racesafeväst. Mina handskar är från Kingsland. Fortfarande spooksbyxor och MH-stövlar. 
Latte har samma träns, men pannbandet är utbytt och kommer från Hööks. Hennes benskydd kommer från TriZone, och jag har bara blå wetrap runt just in case, även om kardborrarna är top notch. Hennes schabrak är från HV Polo, samma sadel och jag har mina blå Freejumpstigbyglar. 

Visst var vi verkligen supersnygga i alla tre momenten? Kommer köra upprepning i Vinslöv är faktiskt tanken. Det tror jag blir snyggast. 
 
 

Wanties!

Någonting jag är jättesugen på att införskaffa är ett tryck på min jacka. Jag har en softshelljacka som skulle passa utmärkt att ha på tävlingar framöver, och jag vill verkligen jättegärna ha ett tryck på ryggen utav den. Tror det hade kunnat öka statistiken hit (haha ego) och bara allmänt va jäkligt snyggt att ha. 
 
Min tanke var först att det skulle se ut så som på bilden, men jag är nu tveksam om jag ska ha mitt egna namn, eller bara adressen? Vad tycker ni? 
 
(Och ja, tanken är att det blir egen domän innan jag trycker på jackan). 
 
Nej hörrni nu får ni gärna hjälpa till lite faktiskt, det behövs, hihi!