Svar på mest ställda frågan just nu!

Jag ser och vet att många frågar när planen för att debutera 1* blir. Eftersom vi jagat kvalen så ja, då är också det satt. 
 
Vi kommer nu stå inför en månads uppehåll pga många tävlingar i år såhär långt. Därefter kommer jag rida vår fälttävlan på hemmabanan, som är v 26. Då ska vi ta oss an seniorDM, och jag planerar ju att åtminstonde ge lite motstånd eftersom jag mer än gärna tar favorit i repris från förra året. Dock blir detta lite mer motstånd, men klassen är H100 och jag och latte är i toppform om vi kollar på tidigare resultat. 
 
Därefter kommer debuten ske. Jag vill antingen rida på Proeventings fälttävlansvecka, en CNC1*, eller i Ljuslingsbackens CNC1*. Jag vet inte helt hundra och detta ska diskuteras med bla tränare, även om det är en bra tid kvar. Så får vi se helt enkelt! 
 
Mitt drömmål för i år är väl också J-SM. Det går på hovdala international v33, för detta krävs ett bas0 kval i 1*, så jag får se och räkna på det helt enkelt. Det beror ju på. 
 
Därefter har jag förhoppningen om någon mer rutinrunda i 1*, gärna flera. Sen är det Lag-SM v 40, och jag blev tredje ryttaren från min klubb att kvala 1*, det går i Dagstorp, så förhoppningsvis kommer vi stå på startlinjen i år, vilket hade varit superroligt! 
 
Så nu hoppas jag att jag rett ut en del frågetecken, vi kommer behöva träning innan debuten men ni får hålla tummarna för oss, jag tror ju personligen dressyren och banhoppningen kommer bli det svåra, då det inte alls känns lika självklart som terrängen. Men men, vi får kämpa på. Som en kunnig människa sa: Antingen kan man fega ur, och bara göra det lätta, eller så kan man kavla upp ärmarna och träna så man är redo inför en kraftansträngning. Preachiiiin' 
 
 

Tisdag!

Alltså usch för gårdagen, hade konstant huvudvärk vilket gjorde att jag gick och la mig halv 9 och sen sov jag hur länge som helst, dvs halv 7 i morse. Klart som tusan vaknar jag upp med en vagel i ögat och här kände jag att livet sa upp sig. 

Hästarna kom in självmant efter 20 minuter när jag bara öppnade hagen och sen fick de komma in bäst de ville. Gick en promenad med Latte, och tänkte rida Alaska, nej då har han trampat av sig en sko. Ungefär här ville jag bara lägga mig ner och gråta men jag antar att jag ska få kämpa mig igenom denna dagen oavsett vad. Jag fick iallafall veta att jag är godkänd på nationella i matte, dvs har jag inte F, vilket jag drömde en mardröm om i natt. 
 
 
Latte hälsar med sin söta pose som vanligt. Måste visa er vad jag köpte i Dagstorp med! Det ÄR farligt att de har shoppingmontrar på tävlingsplatsen, hihi. Denna gången blev det en keps från equiline, en fleece från KL, en pike och lite mer. Hoppsan var ordet. Men det var vi värda efter en bra terräng! 

Dagstorps RF - sista kvalet till 1*!

Vi var verkligen uppe tidigt jämförelsevis med vad vi brukar vara, och klart som tusan var det nerver inblandat. Vår fjärde H100, och vi ville fortsätta hålla uppe den felfria succesäsongen. 
 
I dressyren var hon fin, sådär bra som bara hon kan vara. Hon var kanske bitvis något hög i nacken och tog ett halvt steg fram i halten (fortfarande), men i övrigt flöt det på bra. Kom mer till ridning och allt blev mer sammanhängande, vågade även rida galoppbågarna till fullo vilket också var bra. Efter lite strul med resultatet så fick vi 64% = 53.2 straffp. En siffra som i mina ögon borde varit högre, men samtidigt finns det en del att jobba med. 
 
 
 
Dags för banhoppningen så fick vi till en hyfsat bra framhoppning. Hon hoppade som vanligt bättre på oxern än räcket men det struntade jag i just då, utan gick in på banan efter bra språng på oxern istället för att bråka. 
Inne på banan stämde det och jag kom till ridning. Alltså hon var verkligen så fin. Vägen till tvåan blev inte dålig men en lätt touch på ena bommen så ramlade den ner. Marginalerna är små. Hela banan satt jag upp henne och hon gjorde det så bra. Näst sista hindret låg på en svår linje, ett räcke - 5 stora galoppsprång till maxad trippelbarr - 5 korta galoppsprång till räcke. Jag lägger henne exakt rätt men någonting gör ju att bommen på trippelbarren ramlar också. 
 
Jag blir så frustrerad att bommarna inte är på vår sida. Denna gången var det inte grova riv, det var inte en enda miss av varken mig eller Latte, det kändes enkelt och ändå får vi de 8 felen som sotar hela resultatet. Visst att jag lär ha bommarna på min sida en annan gång, men att inte få visa våra framsteg resultatmässigt suger. 
 
 
 
Det var bara att tugga i sig hur orättvist även banhoppning kan vara. Jag var supernöjd med både Latte och mig. Terrängbanan var lite speciell, det var långa galoppsträckor och hindrena låg väldigt tight när de väl kom, något som gynnar oss egentligen, men det höjde ju svårighetsgraden eftersom man behövde rida på mellan hinder och sen ta tillbaka inför hindrena. Vi hade en del hinder som var med i 1*, och höjden kändes ibland lite väl maxad, men jag kände att vi klarade prövningen och därför gav jag mig ut. Det var många svängar på småstigar och hindrena låg skymda. Den långa tiden mellan banhoppning och terräng kändes bra att jag fick vara för mig själv, gick banan och planerade i minsta detalj. Stämde av med tränare och fick sista råden. Guld värt. 

Framhoppningen kan jag inte klaga på, och inte början av terrängen heller. Hinder 1-5 var enkla, vissa var höga, men inte svåra och vi fick bra språng. 6, 7, 8 och 9 låg på en linje och 7&8 var smalare än vanligt, jag höll på med mina galoppsprång och det lönade sig, för hon flög. Hinder 10 var en bra uppsamling mitt på en galoppsträcka. Innan mardrömsbacken som inte alls var så farlig från hästryggen. Fick hjälpa till med rösten då hon inte var 100 övertygad. LIkadant den vita båten kan ha varit det läskigaste hindret på hela banan enligt Latte då vi vinglade omkring som bara den inför hindret. Också stocken ner i vatten orsakade problem för mer än hälften av startfältet. Därefter när jag red i vattnet var det bara ren fightingspirit vi gick på. Det var en sån skön känsla att gå i mål och veta att vi hade klarat kvalet, Och dessutom red vi på tid närmast optimaltiden = bästa terräng för hela H100.