Blue n' grey

Dressade upp oss inför dressyrtrimm i paddocken. Blev myyycket fokus på bärig galopp, samla, öka, förvänd samt enkla byten. Sen jobbade jag mycket skänkelvikningar i slutet, och i början jobbade vi mycket öppna och sluta. Tycker det är mycket roligare att jobba Latte i dressyren nu, hon är liksom inte övertaggad utan ridbar på ett helt annat sätt. Dessutom vet jag lite mer hur jag ska jobba henne för att komma åt henne. I galoppen är det främst öka och minska voltstorlekarna för att jobba upp samlingen, sen såklart att peta ut bakbenen så hon inte kommer så enkelt undan. 
 
Tyckte dock hon satt fast lite i vänsterbogen idag så la första halvan av passet och fokuserade på att få henne jämn och fin, vilket funkade, gällde bara att inte ge sig. 
 
Påtal om att inte ge sig så har jag börjat putsa av alla grejer efter varje ridpass numera. Satt blixt stilla i dressyrsadlen efter den regäla omgången med läderfett igår, så nu får jag hålla i detta lite. Brukar dock fokusera på att ge mycket läderfett, men vet inte om jag gör fel? Känns ologiskt att ta lädertvål varje dag för det känns som att det skulle torka ut, utan mer att man använder det om det är smutsigt? Men jag vet inte. 
 
Imorgon får jag se vad som står på schemat för Latte, jag ska svettas i löpspåret igen. Måste få upp kondisen på rätt väg denna gången, och då är det den hårda vägen att gå. Så det så! 
 
 
Publicerat i Allmänt