SHT 2017 - dressyr!

Dags för tre korta inlägg om summeringen från Strzegom där vi var för två veckor sen. Förra veckan gick ju i princip ut på att andas och landa. I början var jag bra på att blogga där ifrån men sen gick det utför haha. Men men, därför börjar jag på dressyrdagen, dvs torsdagen. 
 
Det var varmt. Jag red fram i frack för att Latte skulle vänja sig vid den i galoppen och allt sånt, ni vet. Mycket dressyrjobb hade det ju blivit de tidigare dagarna och det märktes. Vi hade fått vara inne på banan innan vi red vilket gav oss bästa förutsättningar verkligen. 
 
Min dressyrtränare här hemma summerade det med att vi hade verkligen nerver av stål. Inte en enda miss, programmet blev helt rätt i huvudet och ingen fundering någonstans. Inga avbrott, inget gick åt skogen. Det brukar oftast bli så när jag debuterar en klass högre eftersom man är nervös och förväntansfull. 
 
Latte kändes verkligen super att rida, alla delarna satt. Min höft var nära på att glida ur led på framridningen som den vill göra när den låser sig, och den känslan kom tillbaka när jag precis ridit in mot domare C för att börja programmet, heh då var man ju levande. Det släppte tack och lov rätt fort men gud det gjorde verkligen så ont. 
 
I slutet blev hon väl lite mer hetsig som det lätt blir, men förvånansvärt lugn inledning. Det kändes bra, otroligt bra. Det fanns inget jag direkt kunde göra bättre. Sen kan man såklart alltid önska sig lite mer engagemang bakifrån, mer styrka, mer längningar, bättre samlingar osv, men vi gav allt och gjorde garanterat vårt bästa program i år. 
 
Det blev också jämnt utdelat från dommarna, det kändes super. Båda låg på 63% +/-0,2%. Vi hamnade 22/50 i startfältet efter dressyren vilket är bra för att vara internationell debut och visar väl ändå att vi är med rätt så ordentligt iallafall. Jag är supernöjd med dressyren och kunde leva på rundan länge. 
 
 
 
 
Publicerat i Allmänt