Om VIP Alaska

 
Namn: VIP Alaska
Smeknamn: Laske, Lalle, Liten och Lilla grå.
Född: 6/7 - 07
Mankhöjd: 147cm
E. Atlas Stengaard
U. Amira (E. Astra OX)
Tävlat med mig: P90 Fälttävlan, LC Hoppning och LB Dressyr.
Mål för 2015: Bli stadiga med varandra igen, komma igång efter ett problematiskt uppehåll. LA Dressyr, Bra P80-rundor, Lag-SM, samt bli överens på hoppbanorna igen. 
 
Den 16/10-13 blev mitt liv aldrig som innan. Då skrevs kontrakten och Alaska var min, en av de roligaste men mest svåra saker jag någonsin kommer få i mitt liv. En ponny inriden av en dansk landslagstränare, krävde en helt annan ridning än Ronja jag haft innan. Vi han rida en P&C på 80 och 90, vilket blev med felfri första, andra med ett litet stopp. Det blev sen en vinter med mycket jobb, främst inom banhoppningen där  vi inte hittade varandra, alls. Det blev ett mönster med felfri förstarunda i banhoppning, sen uteslutning eller massa fel i den andra. Jag var ledsen, vad gjorde jag för fel?
 
 
Årets första fälttävlan kom, och med enbart en terrängträning på hela 2014  Vi gör en bra tävling rätt igenom och slutar på dressyrstraff, vilket leder till en 4e placering. Därefter åker vi mot udden. En regäl omkullridning på framhoppningen till banhoppningen drar vi på oss ett stopp inne på banan, men gör en annars felfri tävling. Kvalad till P90. 
 
 
 
Därefter kommer Dagstorp. Jag rider en P90 trots att den är i internationell svårighetsgrad. Ute i terrängen stannar vi ut oss på trappan ner, annars är jag säker på att vi hade kommit runt när vi väl fick upp flytet i terrängen. Jaja, nya tag, trots att jag var ledsen. Efter en H90 i Tågarp med två stopp i terrängen (varav ett på ett 80-hinder och det andra ner i vattnet...) så blev det lång vila. Jag blev uttagen med Alaska till Lag-SM. Men efter en misslyckad tävling i Öved, och bortfall av bla skadade hästar så fick det bli så att vi ställde in. Avslutade 2014 med lite bra resultat ändå från en väldigt blandad säsong, helt enkelt. Fick en vinst i banhoppning med, och det var en bra säsong. 
 
2015 börjar på sämsta sätt, en omkullridning i terrängen på årets första fälttävlan. Många fel i banhoppningen var det. Träningarna gick inte helt optimalt. Sen var det stilterräng, två stopp i 80, och sen strök jag mig från 90n. Något var fel, riktigt fel. Tandläkare kom  ut, nya bett, nytt träns och sen var vi redo igen. Ville till Hermanstorp efter enbart en bra träning igen, detta blev lyckat. Alaska gör en riktigt bra tävling, och det slutar på en 3e plats, vilket kändes skönt. En bra träning till innan Alaska fick en vilopaus. Vi laddar också upp för en bra del 2 av tävlingssäsongen, många träningar är inbokade nu på många olika banor, vilket känns riktigt bra och att vi är på väg tillbaka igen! 
 
Publicerat i Allmänt
#1 / / Anonym:

Alaska är JÄTTE SÖT!! :3

Svar: tack! :)
Simone