Derbyträning!

Som sagt sa dem att det skulle bli en annorlunda träning, och det blev det. Idag hade vi nämligen Derbyträning! Det är enkelt förklarat terränghinder, på grusbanor. Utspexat, vissa vanliga hinder, Trappa, smalhinder och ut en sväng. Derbybanan som var uppbyggd idag i paddocken hade fokus på svängar, så det var smalhinder och lydnad i olika svängar. Vi fick tipset att Alaska kanske kände sig obekväm med bakskydden, vi tänkte att det kanske stämde, eftersom han har sparkat med dem på ett flertal gånger.  Alaska var även nyskodd och han hade växt en hel del. 
 
Det var den lätt roligaste träningen på länge, det var så roligt! Måste när jag får tillfälle nästa gång anmäla mig till ett derby, fy tusan vad kul! Alaska hade samma åsikt och ÄLSKADE träningen! Han tramsade ett fåtal gånger i början men efter det var han hur fin som helst. Han hoppade tittiga hinder, smala hinder på linjer. Bla hoppade han trappa ner två språng, ett galoppsprång på marken, studs med två smalhinder! Behöver jag säga mer än att han rockade träningen? Det var vattenmattor med en höbal under, och de vikte vattenmattan på flera olika sätt, men Alaska brydde sig inte ett dugg. 
 
Han hoppade riktigt bra utan bakskydd, så jag har inte de på i helgen. Kalla mig dum som släpper ändå på säkerheten, men jag tror vi kan komma till resultat utan dem. Det var dessutom skönt att Alaska som inte skulle gå ner för dagstorps trappa, gick ner jättefint. Tror det blir kalas med lite fler träningar på denna banan. 
 
 
Idag var teamet Simone och V.I.P. Alaska tillbaka på banan igen. Jag har mina teorier om varför det har gått dåligt. Men vi är påväg tillbaka. Iallfall tror jag derby var vår grej, förutom fälttävlan då!