Lång dag!

Hej på er! Bloggen har segat lite idag. Men har inte orkat. Har haft en grym dag ändå, skolan var rolig, alltså svenskalektionen när det spårar, tillochmed jag låg på golvet och vred mig av skratt. Härliga vänner! Sen SO till 1000%. 
 
Därefter var det ut till stallet. En sadelutprovare var ute idag, vi har haft till Helge och det var enkelt för henne att kolla på Alaskas sadlar. Jag fick ridförbud i min dressyrsadel, ord och inga visor. Den ligger inte alls bra längre... Dock fungerade Ronjas gamla dressyrsadel bra, men det kunde bli aktuellt att rida i den framöver. Hoppsadlen låg bra, utan padd. Jag har haft korrektionspadd innan, men nu låg den bra utan. Vilket har visat att Alaska har breddat sig som bara den, och den blir för smal eftersom jag haft ilägg i fram i padden också. Detta har lett till att Alaskas sadel har lagt sig i bakvikt och tryckt på ryggen. Min prestige låg förövrigt bra, och den var fin i stoppningen. Den ska dock värmas om så den blir något ändrad med någonting, och sen omstoppad så den ligger till 110% rätt på Alaska.
 
Red han lite idag, med hoppsadlen utan padd. Kände att jag kom närmre. Dock var det inte jätteskillnad i hur han tog bettet. Stundvis slängde han huvudet vid minsta lilla tag i tyglen och stundvis bet han tag i bettet. Är det inte något med tänderna, inte ens en liten hake så kommer jag bli frustrerad. Då bryter jag ihop totalt... Dock känns det som att det borde kollas upp, och då ska jag även fråga massor om vilken nosgrimma och vilket bett som passar Alaska absolut bäst. Dagen har vi även frågat om olika hästtandläkare och vilken som är bäst. 
 
Jag har i princip gett över allt ansvar med att hitta felen till dem som kan sånt här. Jag har ingen koll och är inte specialiserad. Lalle är känslig och det blir så lätt fel. 
 
Framöver tills vi hittat och det känns bra så ska vi bara rida ut i skogen. Ta det lugnt. Kanske något dressyrpass ibland. Men inte mer förrens detta är löst och han känns bra igen. Tar Helge i så stor utsträckning som möjligt. Men nu känns det ändå som att vi är på rätt väg.