Det får gå som det gjorde när det inte gick som det skulle.

Dagen, jo. Nu har jag fått smälta detta, gråta, sova och gråta lite till. 
 
Helge var verkligen jättefin i dressyren, jag tycker verkligen det. Men vi fick 59%. Vad ska jag säga? Det är skitsvårt när man ena dagen får bästa känslan, lovordad ridning och verkligen leder efter dressyren, svinhöga poäng och sen nästa dag är det typ tvärt om. Det kändes som han var fin, men det är jättejobbigt att jag inte kan rida ihop honom som jag borde. Känslan är sjukt bra, men när det har känts så himla dåligt innan har jag lätt kommit upp på 64%. Jaja, jag är ändå nöjd även om procenten pekar mot allt annat. 
 
Banhoppningen. Han var fin på framhoppningen, då gick han av precis som han brukade och var fin och fick till stora luftiga språng. 
 
Men väl inne på banan går verkligen allting som kan gå fel, fel. Första hindret går bra, andra med. Tredje hindret kryper han upp riktigt nära inpå, lägger in ett halvt galoppsprång extra så vi river. Fyran går bra, sen på hinder fem backar han inte av, utan river. Relaterade avståndet till sexan går åt skogen, så det river vi med. Sen 7AB hoppar han bra, likaså räcket nr 8. Två hinder kvar och jag trodde han slutat krypa upp nära, men nian ramlar den med för han vägrar gå av stort, planeringen skiter sig när jag red enligt planen lite stort, och då blir sista språnget så himla trångt. Här visste jag redan att jag inte fick riva sista för att gå vidare, men jag får inte till svängen. Ändå kommer vi bra, och hade vi haft lite ärlig frammåtbjudning hade han inte hoppat sista hindret stillastående och därmed krasha hela oxren. 
 
Det är jobbigt att han beter sig såhär ibland, försöker verkligen ha trampet i stigbyglarna, hålla mig till planen jag lagt upp, men samtidigt veta att jag inte får störa honom då han blir ännu mer sur om jag krånglar med att rida efter bestämt antal galoppsprång. Grundtempot var bra, och jag blir inte klok på varför han ska trampa om. 105cm är ingenting för Helge. 
 
Jag blev så frustrerad när jag ridit ut att jag bara kastar spöet i marken, det är min taktik när jag blir utesluten eller inte går vidare till terrängen, det är så mycket bättre att det ryker i backen än att jag kokar över av ren frustration och använder det på hästen, så det är min försvarsmekanism för att inte göra något jag kommer ångra. 
 
Jag fick som sagt inte starta terrängen, och det är självklart en stor besvikelse. (ursäkta mina uttryck) Jag vill så jävla gärna bara få lyckas. Jag vill säga att jag fan har lyckats kvala Helium till 1* själv. Även om kvalmöjligheterna var borta hade jag velat ge ännu en rutinrunda i H100 då denna banan innehöll lite av det som varit våra svårigheter innan, men som vi tränat på, och jag ville så gärna ha det här kvittot på att det fungerade nu. Det fanns svårigheter jag bara vetat att vi skulle klarat och jag hade så jävla gärna bara velat visa hur mycket vi tränat i vinter och att terrängen är vårt minsta problem nu. Jag lovar att han hade varit felfri om vi bara fått chansen. 
 
Men visst Helge ska få ha lov att ha dåliga dagar, även om det känns surt att de ska komma när vi tävlar. 
#1 / / F:

Fy vad tråkigt! Men bättre lycka nästa gång, vet ju att ni klarar det tillsammans utan problem egentligen ❤