Mina älskade ridbyxor - UTVÄRDERING

Många frågor har kommit om mina ridbyxor, så kände att jag kör en hellång utvärdering utav dem, nu när jag hunnit tvätta, prova och rida i dem massa gånger. Googlade runt på utvärderingar och plockade vilka kategorier jag ville ha med, så lätt att man glömmer något men inte nu. 
 
Jag köpte mina från www.spooks.se utan att ha provat, sett i verkligheten eller någonting. För att vara 100 på storleken ringde vi ner och kollade, och vi fick jättebra hjälp därifrån. Leveransen var snabb tyckte jag, nu är det ju ett tag sen men det tog inte mer än två dagar. 
 
Modellen heter Ricarda Grip och jag har den knäskodda modellen. LÄNK 
Ridbyxorna kostar 1299kr/st. Jag har storlek XS (vuxen såklart haha). Jag har storlek XS/34 i vanliga byxor och ridbyxor med. Jag har långsmala ben, och detta är äntligen några som är lagom långa i benen, men samtidigt smala runt ben och perfekta i midja. (Jag är runt 172cm lång med långa ben och kort överkropp). I mina ridyxor från Hööks/CRW och även Charlies egna märke har jag storlek 34 och då sitter XS kalasbra, så lagom i storleken. 
 
Utseende: Jag tycker de är jättesnygga, jag har ju jordnära färger till vardags, och vita till tävling. Lätta att matcha till allt. De har blå detaljer vilket jag fullkomligt älskar, men om man har svart tröja och schabrak ser de svarta ut, vilket gör det lättmatchat. Guldiga detaljer i knappar passar min smak mycket bättre än silver, så det är också ett stort plus. Bor i princip i de beigea och kommer göra det sommarhalvåret med om jag känner mig rätt. 

Känsla: Dom är rätt tunna, vilket jag älskar. Inte för tunna, men ändå lagom varma. De har silikon på knäet och jag tycker att det är lagom klistrigt, jag vill inte sitta helt fast. Vissa får ju värsta brännskadorna av silikonridbyxor men jag märker ingenting av friktion utan det är mer där som ett stadigt grepp utan att låsa en. De funkar i alla tre dicipliner. 

Kvalité: Jag har tvättat de som man ska, och de behåller både passform och silikonet sitter kvar som det ska. När jag tvättade dem blev det typ en uppfräshning utav silikonet istället för att det försvann. (Typ effekten av att tvätta självhäftande BH-ar, om ni förstår då). Jag rider ca 2-3h/dag och tycker det funkar jättebra, men hur de är efter 1-2 år vet jag inte. 

Betyg: 5/5 stjärnor, hästhovar eller vad ni nu vill ha. Tycker de är prisvärda och man får ju vad man betalar för. Lär ju hända att jag investerar i fler par om jag känner mig själv rätt. 

 
^bilden ovan är på mina garanterat mest använda och tvättade en gång, och de är jättefina i silikonet, det vita försvinner lite, men det är fortfarande klistrigt!
Publicerat i Allmänt / Shopping! ♥ / Utrustning ♥
Taggar: beige / blå / dressyr / efter / fälttävlan / grip / hopp / knäskodda / recension / ricarda / ridbyxor / silikon / spooks / tvätt / tävling / utvärdering / vit
Kommentarer (0)